Tuky živočišného původu obsahují cholesterol, zabiják civilizovaného člověka? Omezený názor.
Nejíst maso, vajíčka, máslo?
Jak z toho ven?
Řešení je v omezení. Především uzenin, tučného masa, volných tuků a sladkostí!
Nejsou tuky jako tuky. Nejde ani tak o množství, jako o jejich rozdílné vlastnosti.
Ve stravě tuky být musí, protože
Nedostatek tuků znamená nedostatek esenciálních mastných kyselin a vitamínů A a D
Obsahují v malém objemu mnoho energie a tím zajistí únosný objem stravy
Jsou významným a potřebným zdrojem energie
Tuky jsou výrobci často zneužívány v podobě levných uzenin a množství sladkostí
Nejnovější vědecké studie už potvrzují nový návyk - „návyk na tuky“
Co je kritické, je kombinace tuků a cukrů. Supermarkety mají takových potravin mnoho a na nich vydělávají, lidé mají „chutě“. Tuky jsou totiž chuťově velmi atraktivní. Je to na nás. Musíme si vybírat.
Viníkem nadváhy většiny populace a bohužel stále přibývající mládeže však zdaleka nejsou tuky nebo cukry a tak podobně, ale téměř naprostá absence pohybu.